Navigatie en filtering

een tuin website te ontwerpen waar navigatie een belangrijke rol speelde.

Scenario maken over een gebruiker en de website. Op basis van scenario de filtering uitwerken, welke pagina’s bezoekt de gebruiker en welke informatie/ producten komt hij of zij tegen waar hij meer informatie over wilt weten, dus gaat de gebruiker erop zoeken. Dus op basis van elk onderwerp een filtering aangemaakt. Als je een onderwerp hebt, waar zoek je dan als eerste op, wat komt er daarna en daarna. Maar ook hoe laat je die filteringen zien, wat is een handige plek, hoe laat je zien dat er iets gekozen is of juist niet.

 

Eerst heb ik een soort profiel gemaakt van wat de website is, wat je erop kan doen en wat de gebruiker van deze site verwacht. Daarna ben ik meer informatie gaan zoeken over de Japanse theetuinen en heb de informatie in onderwerpen verdeeld. Zodat je al makkelijker kon filteren. Er waren twee soorten content op de website, de een was producten en de ander was informatie. En hierbinnen ben ik alles gaan rangschikken, welke onderwerpen passen waarbij en wat hoort er bij wat. Daarna heb ik hiervan een sitemap gemaakt zodat het overzichtelijk werd wat er waar te zien zou zijn op de website, hoe je daar kon komen en wat er met elkaar in verband staat.

Ik heb de filteringen uitgewerkt voor de productinformatie, hierbij heb ik vooral gedacht ‘wat wil mijn gebruiker weten’. Ik heb hiervoor gekeken naar de eigenschappen van de planten, dus hoe ze verzorgt moeten worden, dit wil mijn gebruiker weten omdat ze de planten zelf gaan houden. Verder heb ik gekeken naar de plant soort zelf en wat daar belangrijk voor is, bv wil je een bladverliezende boom of niet. Verder heb ik ook filteringen gemaakt waarbij de mensen zelf al een beetje kunnen uitzoeken hoe hun tuin eruit komt te zien, niet alleen maar informatie over de sfeer of over hoe de plant verzorgd wordt, je kan ook al kijken wat voor kleuren je in je tuin wil hebben en of dat mogelijk is, die kleuren gebruik ik ook als filtering.

Ik vond het een hele interessante opdracht om te doen. Ik heb veel geleerd over het navigeren binnen een website en ik heb ook meer gewerkt aan schetsen en wireframes wat ik ook erg fijn en handig vond om te maken zodat je een overzicht hebt van al je bevindingen.