Stijl studie

onderzoek naar doelgroep, kleuren, beeld

en een uitwerking van de homepagina en informatie pagina

Hiervoor moest je onderzoek doen naar de doelgroep, hoe kijken zij ernaar en hoe wil je het vormgeven zodat het bij de doelgroep past. Wat is het onderwerp van de website? En hoe laat je dat terugkomen in de visuele stijl?

Ik ben eerst andere websites gaan opzoeken hoe zij met het onderwerp duurzaamheid omgingen, zodat ik een beetje een gevoel had erbij. Ook ben ik opzoek gegaan naar verschillende beeld uitingen om te kijken welke opties ik zou kunnen gebruiken

Na dit te hebben onderzocht ben ik verschillende kleuren opties gaan bekijken en heb ik daar een selectie gemaakt van drie verschillende kleuren, groen, geel en blauw. En daar heb ik ook nog verschillende tonen in bekeken.

 

 

Het kiezen van de kleuren en lettertypes was in het begin vrij moeilijk omdat ik niet echt wist waar ik naar moest zoeken, dus ben ik naast het onderwerp, duurzaam, wezen kijken wat ik vond passen bij de doelgroep, jonge mensen. Toen ik die twee gecombineerd had ging het zoeken veel makkelijker. Ik had al een beetje de kleuren uitgezocht die pasten bij de duurzame tuin, geel, blauw en groen. En ik kon ze ook koppelen aan de doelgroep dus daarom heb ik specifiek voor deze gekozen, het paste bij en de doelgroep en het onderwerp. Bij het lettertype heb ik vooral gekeken naar de wat strakkere minimalistische types gekeken, omdat ik dat wat meer bij de jonge mensen vind passen. Een beeldstijl kiezen vond ik het moeilijkst omdat je alles wel kan uitwerken en ik vond het ook al moeilijk om vijf verschillende beeldstijlen te bedenken en onderbouwen. Uiteindelijk heb ik dus voor flat design gekozen omdat je dat steeds meer ziet opkomen, vooral bij de wat jongere mensen.

Daarna heb ik kleuren combinaties gemaakt waarin werd aangegeven wat het accent, ondergeschikte en de dominante kleur was.

Na de kleuren ben ik ook gaan kijken naar de lettertypes en het beeld. Voor het lettertype heb ik verschillende lettertypes naast elkaar gezet en heb ik gekeken welke lettertypes minimalistisch, simpel, maar wel een beetje opvalt zijn. Na combinaties te hebben gemaakt, ben ik gaan experimenteren met de lettergroottes. Om te kijken wat het beste overkomt.

Daarna ben ik gaan kijken wat voor beeldstijl er bij de website en doelgroep past. Na dit te hebben samengevoegd heb ik een stijlstudie gemaakt.