Tijdschrift ontwerp

het ontwerp en opmaak van het tijdschrift

Voor  mijn zusje haar zestiende verjaardag wilden we een tijdschrift voor haar maken. Ik kreeg de copy aangeleverd en zou de layouts gaan vormgeven.

Ik ben telkens per onderwerp van de tekst gaan kijken naar welke kleuren en beelden erbij pasten, ik heb hiervoor geen schetsen gemaakt en ben gelijk in indesign dingen gaan uitproberen. Ik had een vier grids kolom en daarbinnen ben ik gaan spelen met de vormen, beelden en tekst. Ik heb hiervoor wel heel erg gekeken naar hoe tijdschriften dat deden, dus waar plaatsen ze de tekst, zit er beeld in de tekst, staat dat er omheen etc.

Ik wilde dit graag doen als een oefening voor mijzelf, omdat ik zelf niet zo heel sterk ben in het visuele gedeelte wilde ik me daar juist op richten om hier wat beter in te worden, en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ik heb veel dingen uitgeprobeerd, qua layouts, kleuren en vormen en dat vind ik wel leuk om te doen.

Nadat ik de tekstvakken ongeveer had neergezet ben ik de pagina’s gaan opmaken ik heb telkens gelijk tekst en beeld in het bestand gezet en ben gaan kijken hoe ik het wilde neerzetten. Wat past bij het onderwerp? Is dat juist heel strak, speels of juist niet?

Het hele tijdschrift door wilde ik wel een soort eenheid hebben zodat het niet alleen maar losse artikelen zouden lijken, dus op elke pagina heb ik het wel een beetje strak en simpel willen houden, met telkens een vier koloms grid erin. En bij de plaatjes en op de pagina zelf maak ik gebruik van kleurvlakken die foto’s overlappen, om de foto’s staan, als rand dienen.