Mobile design

Samen met een klasgenoot hebben we gewerkt aan het onderzoeken, bedenken en uitwerken van een app voor een specifieke doelgroep bioscoopganger. Tijdens dit project heb ik mij vooral gefocust op het onderzoek, de eerste schetsen en interacties en de eerste versie van het prototypeOnze doelgroep was de Big Fan, Deze fan gaat helemaal tot het uiterste als het gaat om één van zijn passies, een filmgenre/acteur/regisseur.

Onze app speelt hier dan ook op in. Om tot een goed concept te komen hebben we verschillende dingen gedaan. We zijn begonnen met onderzoek doen naar de wereld van de fan. We hebben een analyse van het bioscoop bezoek gemaakt en een sitemap.

Hierna zijn we aan de slag gegaan met het uitwerken van de app. We hebben verschillende schetsen en interacties uitgetekend om te kijken wat het beste zou werken. Na het schetsen zijn er wireframes gemaakt en zijn we aan de slag gegaan met het prototypen. Hieronder is een deel van het eindresultaat te zien.

Ik vond dit een zeer leuk en leerzaam vak. We hebben veel geleerd over het mobiel toepassen van interacties en het toepassen van bepaalde guidelines, bij ons zijn de IOS guidelines gebruikt.

wat maakt ons uniek?

Wij richten ons echt op de fans, de fans willen niks missen dus daar zorgen wij voor. Wij zorgen dat alle benodigde en gewilde informatie beschikbaar is voor de fans. Het probleem met de andere sites en apps is dat alle informatie verspreid is, elk los staand bericht wordt alleen op een site geplaatst. Zo kunnen de fans dingen missen als ze niet voor elke social media en elke site een account hebben. Ook hebben wij een planner die het laatste nieuws en de dingen waar je het meest naar uitkijkt laat zien in handig overzicht/kalender. En wanneer iets doorgaat, bijna begint of wordt geannuleerd dan wordt je daar ook gelijk van op de hoogte gebracht.

Op de foto’s hiernaast kan je het gehele overzicht zien van de app.

Wat kan de app?

De fandom app helpt om fans up to date te houden over het laatste nieuws over de aankomende Marvel film Avengers: Infinity War. Het lost namelijk een van de grootste knelpunten op die fans hebben, dingen missen. Met deze app blijven ze op de hoogte van alles en zullen ze nooit iets missen. In deze app kunnen de fans de laatste binnengekomen berichten zien, liken, delen met andere gebruikers en nieuwe discussies starten over bepaalde onderwerpen. Ook worden ze op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes door push notificaties op hun telefoon. In de planner kunnen ze aankomende events, sightings, en film data opslaan. Dit kan ook worden gesynchroniseerd met de apple calendar.

De belangrijkste functie van onze app is het bundelen van al het binnenkomende nieuws, dat filteren op gewenste items en acteurs en zo kunnen we content bieden aan de gebruikers die dit willen zien. Naast een nieuws functie draait het in deze app ook om de community, dingen delen met je mede fans en met elkaar over de content praten en discussiëren.

Hiernaast zie je een video van hoe de app werkt.