Innovative design

Om tot een innovatie te komen is er veel onderzoek  en wat fantasie nodig. Ik heb onderzoek gedaan naar escapisme, psychologie, stress en verhalen. Ik begon met een trend; escapisme en daar vanuit ben ik vele malen gaan brainstormen en testen om tot een innovatie te komen die mensen helpt om hun stress te verlagen met behulp van korte verhalen. Op deze pagina is een impressie te zien van het onderzoek, brainstorms, prototypes en het eindresultaat.          

Proces

Het leuke aan dit project was dat het een innovatie moest zijn, een product wat out of the box is, maar toch gegrond staat in onderzoek en technologische ontwikkelingen. Tijdens deze periode heb ik veel geleerd over het concept aantrekkelijk, maar toch tastbaar te maken. Zowel de voor als achtergrond. Zo heb ik een business model, value propositions, gain en pain creators gemaakt voor mijn concept en ik heb vooral gekeken naar het effect wat het moet brengen en dat met low fidelity prototypes getest.

Sonas is een fysiek boek zo dun als papier, maar met digitale pagina’s. Zo heb je iets tastbaars waar je interactie mee kan hebben.

AI scant je emoties door gezichtsherkenning te gebruiken. Sonas herkent hierdoor emoties.

Door gebruik te maken van je social media accounts, online data en gegevens die je hebt ingevuld bij Sonas kan de AI een verhaal kiezen wat perfect bij jou en je gemoedstoestand past. Deze verhalen komen van de writers community die bij Sonas hoort.