About me

Amber Crooswijk

Ik word heel enthousiast van alles wat met films en tv shows te maken heeft. Naast het kijken van films verdiep ik mij vaak in het proces van films maken; de concept art, soundtracks, kleding en kostuums en behind the scenes.

Als ik geen films of series aan het kijken ben, teken ik of lees ik graag boeken na een lange dag om even te ontspannen. Het liefst met een kop thee erbij.

Multimedia Design

Wanneer ik bezig ben met een project zet ik alles op papier; onderzoek, ideeën, schetsen noem het maar op. Wat mij het meest aanspreekt van ontwerpen is het proces. Met name onderzoek en concept ontwikkeling. Dit zijn voor mij de meest belangrijke fases omdat je product gegrond moet zijn in onderzoek en het concept moet je blijven ontwikkelen met de doelgroep om tot een passend eind product te komen.

Concept art

Creatieve oplossingen bedenken voor verhalen en personages door grondig onderzoek te doen naar de achtergrond en betekenis van het verhaal, het belangrijkste onderdeel van concept art. 

Wat past bij het verhaal; bepaalde kleuren, props, kleding of andere technische elementen? Dit vind ik het leukste onderdeel, het onderzoek en schetsen van verschillende mogelijkheden om zo tot een uitwerking te komen die bij het verhaal, de omgeving en de personages past.