Werkzaamheden

Interactive designer

Als Interactive Designer bij Blue Billywig was ik betrokken bij diverse interactieve videoprojecten voor bedrijven zoals de Politie, Rijkswaterstaat en Yakult. Mijn voornaamste focus lag op het geven van feedback en advies met betrekking tot de interactiviteit, flow en het design van de video’s. Mijn doel was om hoogwaardige en gebruiksvriendelijke video’s te creëren die voldeden aan de behoeften van zowel de klanten als hun doelgroepen. 

Naast mijn betrokkenheid bij klantprojecten, heb ik ook ontwerpen gemaakt voor interne communicatie en projecten. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een interactieve productiehandleiding en het editen van video’s. Bovendien heb ik zeven showreels bedacht en in elkaar gezet om te demonstreren welke mogelijkheden interactieve video biedt binnen de diverse segmenten van het bedrijf.

Ik heb gewerkt voor

Nespresso

Flowchart en wireframes

Voor Nespresso heb ik een grondige optimalisatie uitgevoerd op hun bestaande video. Het probleem was dat de flow van de video te complex was, waardoor gebruikers moeite hadden om erdoorheen te navigeren.

Bovendien was het design van de video verouderd en kon het een update gebruiken. Om dit aan te pakken, heb ik de flow vereenvoudigd door een duidelijk pad te creëren dat de gebruiker gemakkelijk kon volgen. Dit pad omvatte het kiezen van een machine, het selecteren van de relevante categorie voor hun vraag, en vervolgens een diepgaande verkenning van de specifieke vragen. Voorheen was het niet mogelijk om direct naar verschillende categorieën te gaan en moesten gebruikers door meerdere video’s bladeren om bij een ander onderwerp te komen.

Naast het verbeteren van de flow, heb ik verschillende wireframe-opties ontwikkeld om de gebruikerservaring te verfijnen. Nespresso heeft uiteindelijk een van deze opties gekozen en deze geïmplementeerd tot een geheel nieuw design, dat je hier links kunt bekijken. 

Interne projecten