Werkzaamheden

Interactive designer

Voor Blue Billywig heb ik aan interactieve video projecten gewerkt voor bedrijven waaronder de Politie, Rijkswaterstaat en Yakult. Waar ik mij vooral bezig hield met  feedback/advies geven over de interactiviteit en het design. Om zo goede en gebruiksvriendelijke video’s te maken voor klanten en hun doelgroep. Naast advies geven was het mijn verantwoordelijkheid om video’s in elkaar te zetten en om alles naderhand te checken. 

Naast projecten voor klanten heb ik ontwerpen gemaakt voor interne communicatie en projecten. Waaronder een interactieve productiehandleiding, en video’s editen. Ik heb daarnaast zeven showreels mogen bedenken en editen om te laten zien wat er gedaan kan worden met interactieve video in de verschillende segmenten die het bedrijf kent. 

Ik heb gewerkt voor

Nespresso

Flowchart en wireframes

Voor Nespresso heb ik een optimalisatie doorgevoerd op de bestaande video. De video was qua flow te ingewikkeld, mensen kwamen er niet doorheen en het design kon ook een update gebruiken. Hiervoor heb ik de flow versimpeld met een duidelijk pad wat de gebruiker door kan lopen. Het kiezen van een machine, de categorie voor de hulpvraag en daarna een verdieping op de hulpvragen zelf. Je kon eerst niet naar de verschillende categorieën en moest video’s doorlopen om naar een ander onderwerp te komen. Naast de flow heb ik ook verschillende wireframe opties gemaakt zodat de video door de gebruiker fijner wordt in gebruik. Nespresso heeft hierin een keuze gemaakt en heeft deze uitlaten werken tot een nieuw design wat je hier links ziet.