Shapr’s website

Een website ontwerpen, content ordenen en alles structureren. Dit samenbrengen in WordPress elementor om als laatste slag de website responsive te maken voor mobiel, tablet en desktop. 

ShapR website

Allereerst is de oude website onderzocht. Welke pagina’s wilde wij behouden, welke konden weg en welke hadden visuele en content gerichte update nodig. Hier vanuit is een sitemap en zijn er wireframes gemaakt voor de desktop versie. Er is daarnaast ook gekeken naar de content en de opbouw hiervan. Bekijk de website op www.shapr.nl 

Er zijn verschillende iteraties doorlopen om alles in WordPress te goed te krijgen. Het design kon niet één op één worden overgenomen. Er is gekeken naar behoud van functie en gebruiksvriendelijkheid. Deze elementen zijn meegenomen in het ontwerpen van de website. 

Naast het ontwerp heb ik de website responsive gemaakt. Hier is rekening gehouden met een tablet versie en een mobiele versie. De mobiele versie heeft wat meer aandacht nodig gehad om dit ontwerp om te zetten. Zo is er gewerkt  met een less is more benadering en gelet op gebruiksvriendelijkheid. Foto’s zijn bijvoorbeeld onder de tekst geplaatst zodat je eerst de context snapt en lettergroottes en tussenruimtes zijn aangepast voor leesbaarheid.