Flotus; bring happiness along while you travel.

We begonnen de week met een brainstorm over onze vraag. Wat wilden wij gaan oplossen deze week. We moesten beginnen met de zin: How might we… Hiermee zijn we aan de slag gegaan en al snel kwamen op een combinatie van reizen en mental health. Onze ontwerpvraag werd als volgt: “How might we be able to keep track of health during travel?” 

Tijdens de korte brainstorm sessie hebben we gebruik gemaakt van een methode om op nieuwe ideeën te komen. Hierbij hadden we een website waar je willekeurige werkwoorden te zien kreeg. Met die werkwoorden zijn wij aan de slag gegaan. 

Gedurende de hele week waren wij gedoemd om te falen. Althans dat zeiden de docenten telkens tegen ons. We wisten niks van 3d printen of lasersnijden, dat moesten we allemaal ondervinden en dingen uitproberen. Het was een hele uitdaging om ons concept uit te werken tot een werkend prototype. We hebben wat tegenslagen gehad met de lasersnijder en de 3d printer, maar na meerdere onderdelen een paar keer opnieuw gemaakt te hebben, hebben we toch een prototype kunnen neerzetten.

brainstorming

creating the prototype

exposition

prototype