TREASURE ISLAND

Mijn DesignThis! ontwerp oplossing is een pop up boek wat over piraten gaat. Ik wil de gebruiker meenemen in de wereld van de 18e eeuw. Daarbij wil ik een avontuurlijk verhaal maken en de lezer stimuleren om interactie aan te gaan in het pop up boek. De lezer gaat op zoek naar het verhaal. Dit verhaal zit op elke pagina ‘verstopt’. Het pop up boek moet de lezer verbazen en verwonderen. Elke pagina is met de hand gemaakt en zelf beschilderd.                                                                                                                          

Dit project was een enorme uitdaging. We moesten iets creëren waar we nog niet mee hadden gewerkt. Voor mij was dit boekbinden en met papier werken. Daarnaast heb ik veel geleerd over het gebruik van waterverf en technieken die je kan gebruiken om bepaalde effecten te krijgen als je bijvoorbeeld zout gebruikt of meer water.

Tijdens dit project heb ik geleerd om meer naar mijn gevoel te luisteren in plaats van het resultaat. Het is goed om dingen uit te proberen, maar als je diep van binnen weet dat het niet gaat werken of te lastig is, dan moet je toch een andere oplossing bedenken.

                                                                                                                                                                                                                                                                              Het bedenken, schetsen, prototypen en uitwerken van de pop up was ook nog een hele klus. Alles moet precies evenredig aan elkaar lopen en moet dezelfde afstand hebben wil het goed in elkaar vouwen, dus dat afmeten en vouwen was nog een dingetje. Ik heb de vouwlijn best vaak over moeten doen omdat het net niet helemaal recht zat of dat hij net niet helemaal goed plat ging. Je moet natuurlijk goed letten op de dikte van het papier, want met printerpapier gaat het niet werken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor waterverf papier omdat dat dik genoeg is; zo’n 200 grams en je kan erop verven.