Treasure Island

We kregen de opdracht om een product te maken dat buiten de reguliere CMD kaders viel. Ik heb ervoor gekozen om een pop up boek te maken wat gebruik maakt van schaduwen. Ik wilde dit gaan doen omdat ik als kind al veel verhalen las en veel bezig was met papier. Ik ben opgegroeid in een creatieve familie, dat heb ik een beetje overgenomen. En is er altijd ingebleven. Mijn doel is dat ik mensen wil verbazen door ze mee te nemen op een avontuur.

Mijn DesignThis! ontwerp oplossing is een pop up boek wat over piraten gaat. Ik wil de gebruiker meenemen in de wereld van de 18e eeuw. Daarbij wil ik een avontuurlijk verhaal maken en de lezer stimuleren om interactie aan te gaan in het pop up boek door op zoek te gaan naar het verhaal. Dit verhaal zit op elke pagina ‘verstopt’. Elke pagina is met de hand gemaakt en zelf beschilderd. 

 

Design Manifest

Door mijn gehele ontwerpproces is te zien dat ik gebruik maakt van het maken van prototypes. Dit doe ik om mijn concept te testen. Om te kijken wat wel of niet werkt en hoe het ervaren wordt. Ik heb bij de createfase in totaal vier prototypes gemaakt en getest (het vierde prototype is het eindproduct). In mijn producten en proces maak ik ook vaak gebruik van storytelling, dit doe ik om concreet in kaart te brengen hoe de doelgroep iets ervaart of gaat ervaren. Ik heb voor deze fase drie verschillende verhalen gemaakt voor mijn product. Ik heb juist een verhaal bij dit product gemaakt om de beleving van mijn pop up boek nog hoger te maken. Zodat mensen zich kunnen inleven en het verhaal voor zich kunnen halen terwijl ze bezig zijn met het pop up boek. Hierbij komt ook het fysiek beleven van producten kijken. Dat is iets wat ik ook als designer belangrijk vind. Dat ze het echt fysiek kunnen testen en gebruiken. Dat gebeurt ook met mijn pop-up boek.